Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az álmok és értelmezésük
  2014-08-10 21:03:12, vasárnap
 
 



Az emberre ősidők óta három jelenség van mély benyomással, melyek a történelem folyamán mindvégig azonosak maradtak: a Születés, a Halál és az Álmok. Kétségtelen ennek a témának a bűvössége, mivel mindenkit foglalkoztat. Minden emberi lény álmodik, és legalább egyszer volt olyan álma, álmodott olyasmit, ami az életének egy pontjában emlékezetes maradt.

A nagy civilizációk nagyon nagy fontosságot tulajdonítottak az álmoknak. Az egyiptomiak az álom jelenségét egy kis halálnak tartották. Egy másik példa Apolló papjai, Görögországban, Korinthosz várában, akik a betegeket elaltatták és egyféle hipnózissal azt parancsolták a betegnek, hogy az Álmok Világában nyomozzon a betegségének az oka után. Ez a módszer Álomterápia néven ismert. A biblia, az Ótestamentumban, számtalan álmokról szóló részt tartalmaz, és kiemeli a fontosságukat. Így például beszél Józsefről, aki megfejtette a hét gazdag és a hét szegény évet, amely azon idők Egyiptomára zúdult. Ugyanabból a részből nem szabad kihagynunk Jákob álmát, amelyben egy a Földtől az Égig érő lajtorját látott, melyen angyalok másztak fölfelé és lefelé. Ez egy célzás a Hiperdimenzionális Térre, amely a mi Háromdimenziós világunkat összeköti a Felsőbb Tudati Világokkal.

A görög filozófia, Platón által, kijelenti, hogy az álmok világa valóságosabb, mint a formák, vagyis a mindennapi élet világa. Ő azt mondta, hogy ,,Az embert az álmain keresztül lehet megismerni". Ezt a kijelentést bizonyította tudományosan, sokkal később, Freud Zsigmond és Carl Gustav Jung Pszichoanalízise. Ez utóbbi arra a következtetésre jutott, hogy ,,az álmokban egy üzenetekkel teli tartalom van, amelyek segítenek feloldani a létünket körülvevő rejtélyeket". A történelem során sokszor jelentek meg az álmok, itt van például Calpurnia esete, Iulius Caesar felesége, mielőtt férjét megölték volna; Abraham Lincoln is megálmodta saját halálát, egy héttel a tragédia előtt. A nagy kémikusok felfedezéseinek az eredete az álmaikra vezethető vissza, mint például Mengyelejev esete, aki egy álom hatására alkotta meg az Elemek Periódusos Rendszerét.

Manapság nagyon sok könyv van, amely több vagy kevesebb magyarázatot ad az álmok szimbólumairól. Mégis, azt kell mondanunk, hogy lehetetlen egységes útmutatót összeállítani az álmok értelmezésére. Ezen oknál fogva a Gnózis azt mondja, hogy az álomfejtés tudományának az alapjai a következő Törvényeken nyugszanak: a Filozófiai Analógiák Törvénye, az Ellentétek Analógiájának Törvénye, a Megfelelések Törvénye, a Numerológia és a Szimbolikus és a Fonetikus Kabbala Törvénye. Ezen eszközök segítségével nyithatjuk meg az utat az álomfejtés szövevényeiben.

Igaz, hogy nem minden szimbólumnak van transzcendentális vagy okkult jelentése, amely az álmokban jelenik meg, mivel sok álom a sorozatos benyomásoknak az eredménye, amelyek a nap folyamán túltelítették az emberi gépezet központjait. Ezeket nevezi a Gnózis tisztán mechanikus álmoknak. Eképpen vannak álmok, amelyek az intellektuális, az érzelmi, a mozgató, az ösztön és a szexuális központokkal vannak kapcsolatban. Úgyszintén léteznek még szimbolikus és profetikus álmok is.

Mégis, Nt. Samael Aun Weor Mester arra figyelmeztet minket, hogy az álmok értelmezése nem hiteles, és nem rendelkezik mélységgel, ha az álomfejtő, előzetesen, nem vitt végbe önmagán egy lelki munkát, egy önkritikát, és egy folyamatos ön-kiigazítást. A szimbólumok értelmezése nagyon igényes dolog, ezért a szimbólumokat függetlenül, babonák, rosszaság, hitetlenség, gőg, hiúság, fanatizmus, irigység, kapzsiság, féltékenység, ellenségeskedés, előítéletek, stb. nélkül kell értelmezni. Samael Aun Weor kiemeli azt a dolgot, hogy bármely álom értelmezésének ,,rettentően analitikusnak, rendkívül tudományosnak, és lényegében misztikusnak kell lennie". Az olvasónak ajánljuk epheszoszi Artemidórosz ,,Az álomfejtés" művének a tanulmányozását és C.G. Jung ,,Pszichológia és alkímia" művét, melyben megmutatja, hogy milyen jól is ismerte az emberi lelket, és, hogy mélyen kutatta a gnosztikus tanításokat.

Mindezekkel elnyerhetjük azt, amit ,,Ismeretnek" neveznek, viszont ahhoz, hogy igazi álomfejtőkké váljunk, igazi bölcsekké, soha nem szabad megfeledkeznünk a következő három dologról: helyesen gondolkodni, helyesen érezni, helyesen cselekedni.

Forrás:vopus
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: pszichoanalízise, felfedezéseinek, tulajdonítottak, tanulmányozását, megfeledkeznünk, ótestamentumban, következtetésre, ellenségeskedés, intellektuális, görögországban, értelmezésének, háromdimenziós, szimbólumairól, szövevényeiben, fontosságukat, benyomásoknak, szimbólumokat, összeállítani, értelmezésére, analitikusnak, analógiájának, tudományosnak, túltelítették, parancsolták, szimbólumnak, megfelelések, pszichológia, betegségének, központokkal, civilizációk, kapcsolatban, elnyerhetjük, tudományának, artemidórosz, tudományosan, valóságosabb, emberre ősidők, történelem folyamán, pontjában emlékezetes, nagy civilizációk, álom jelenségét, másik példa, betegeket elaltatták, módszer Álomterápia, görög filozófia, álmok világa, mindennapi élet, álmain keresztül, kijelentést bizonyította, következtetésre jutott, üzenetekkel teli, létünket körülvevő, Álmok Világában, Hiperdimenzionális Térre, Felsőbb Tudati Világokkal, Freud Zsigmond, Carl Gustav Jung Pszichoanalízise, Iulius Caesar, Abraham Lincoln, Elemek Periódusos Rendszerét, Filozófiai Analógiák Törvénye, Ellentétek Analógiájának Törvénye, Megfelelések Törvénye, Fonetikus Kabbala Törvénye, Samael Aun Weor Mester, Samael Aun Weor,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép napot kívánok  Bounty krémes  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Makszim Gorkij gondolata  Nagyi telefonál  Fekete István - Akác  Hogy lehet megtartani  Gonosz démon-álarc  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tavaszi kép  Png virág  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Esti kép  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Szép estét  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  A sors  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akik bántanak téged  Elköszönt  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon különös  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reggel van  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  A kételkedés kezelése  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Erdőn  Jónás Tamás – Végtelen b...  Neked tudnod kell  Alvó cicák  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png telefon  Jó éjszakát  Gonosz démon-álarc  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Png kislány  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Idő  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 19  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Nevem 
Bejegyzés Címkék
emberre ősidők, történelem folyamán, pontjában emlékezetes, nagy civilizációk, álom jelenségét, másik példa, betegeket elaltatták, módszer Álomterápia, görög filozófia, álmok világa, mindennapi élet, álmain keresztül, kijelentést bizonyította, következtetésre jutott, üzenetekkel teli, létünket körülvevő, történelem során, tragédia előtt, nagy kémikusok, álmaikra vezethető, álom hatására, álmok szimbólumairól, álmok értelmezésére, álomfejtés tudományának, következő Törvényeken, álomfejtés szövevényeiben, álmokban jelenik, sorozatos benyomásoknak, emberi gépezet, szexuális központokkal, álmok értelmezése, lelki munkát, folyamatos ön-kiigazítást, szimbólumok értelmezése, szimbólumokat függetlenül, olvasónak ajánljuk, emberi lelket, gnosztikus tanításokat, következő három, pszichoanalízise, felfedezéseinek, tulajdonítottak, tanulmányozását, megfeledkeznünk, ótestamentumban, következtetésre, ellenségeskedés, intellektuális, görögországban, értelmezésének, háromdimenziós, szimbólumairól, szövevényeiben, fontosságukat, benyomásoknak, szimbólumokat, összeállítani, értelmezésére, analitikusnak, analógiájának, tudományosnak, túltelítették, parancsolták, szimbólumnak, megfelelések, pszichológia, betegségének, központokkal, civilizációk, kapcsolatban, elnyerhetjük, tudományának, artemidórosz, tudományosan, valóságosabb, bizonyította, magyarázatot, segítségével, figyelmeztet, misztikusnak, foglalkoztat, féltékenység, álomfejtőkké, rejtélyeket, kijelentést, szimbolikus, központjait, törvényeken, hipnózissal, üzenetekkel, tanításokat, megfejtette, előítéletek, függetlenül, egyiptomára, szimbólumok, kiigazítást, mindezekkel, álomterápia, mengyelejev, hitetlenség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.